Më datë 18 nëntor Paria e Vlorës merr një telegram nga Ismail Qemali, i cili u thotë se “Përpara së premtes jam atje.

Në emër të Stafit Administrues te “Bashkimi i Shqiperise” ne Austri dhe në emrin tim personal, ua uroj Festën e 28 Nëntorit, ditën e Pavarësisë së Shqipërisë të gjithë shqiptarëve kudo që gjenden, duke uruar që kjo festë jetike për kombin tonë të na gjejë.

Nga Vitjon Nina. Më 28 Nëntor 1912, Kuvendi Kombëtar i Vlorës shpalli Pavarësinë e Shqipërisë.

Dita e 28 Nëntorit e vitit 1912 është Dita e Pavarësisë.

Kur nje popull, nuk njeh te kaluaren e tij, nuk mund te perfytyroje dhe te ndertoje te ardhmen e tij.

Le t'u tregojmë atyre që na ndihmuan se ne e merituam përkrahjen e tyre. Pavarësia ishte fillimi e jo fundi i tij. .

.

Nga Behlul Jashari -Presidenti historik Dr. . Dita e Pavarësisë së Kosovës ka dimensione të shumëfishta.

Nov 29, 2021 · 28 Nëntori – Dita e Pavarësisë së Shqipërisë e kombit tonë shqiptar, ka lindur dhe lulëzon një kulturë të re me një brendi të thellë tradicionale dhe fizionomi të qartë kombëtare. .

.

Akti i Shpalljes së Pavarësisë përbën një nga ngjarjet më të rëndësishme në.

Shqipëria u vetëshpall e pavarur në Vlorë më 28 nëntor 1912 nga Ismail Qemali. .

. al 28 Nëntori është dita e Pavarësisë së Shqipërisë dhe e nisjes së rrugëtimit të saj si një shtet më vete, i shkëputur nga Perandoria O.

Nga Vitjon Nina.
Sot mbushen 110 vjet nga dita kur u shpall Pavarësia e Shqipërisë.
Ambasada e Shqiperise ne Izrael; Konsulli i Nderit i Izraelit në Shqipëri; Shoqata Shqiperi – Izrael; Dhoma Shqiperi-Izrael; Israeli House Albania;.

.

28&29 November are independent days of Albania🇦🇱🇦🇱#independenceday #shqiperia #kuqezi.

28. Megjithëse më 1944 u festua më 28 nëntor, por pasi u hodh me votë nga udhëheqja e FNÇ-së, u caktua më 29 nëntor. Përdori dhunë të organizuar kundër shtetit dhe qytetarëve osmanë.

2023. Kategoritë: Transporto. . . ndërsa këtë vit ministria e brendshme vetëm dy ditë para festimeve ka bërë me dije se shqiptarët e Kosovës do të mund të udhëtojnë drejt Shqipërisë pa asnjë pengesë.

.

Qëllimi yne është që siç eshte dita e pavaresise se Shqiperise, që njihet si Dita e Flamurit, le të njihet edhe Dita e Pavarësisë së Kosovës si DITA E PLISIT. Sot mbushen 110 vjet nga dita kur u shpall Pavarësia e Shqipërisë.

.

.

Për kujtesë: Isa Beg Boletini ishte nga Kosova.

1844 – Peruxhia, Itali, 26.

.